КОНВЕНТ ВЕЛИКЕ ЛОЖЕ ФРАНЦУСКЕ 6023 Г.И.С.

Годишњи Конвент Велике Ложе Француске је ове године одржан у Паризу у 16. и 17. јуна. Сагласно традицији у Великој Ложи Француске, затварање Конвента обављено је свечаном церемонијом која је одржана одржана у недељу, 18. Јуна.6023 Г\И\С\ у Великом храму – Pjer Brosolete  у седишту ове Обедијенције у Паризу.

     Церемонији затварања присуствовало је преко двадесет делегација Великих Ложа из целог света. Затварању Конвента присуствовала је делегација Врховног Савета Француске, као и делегације женских Великих Ложа. Делегацију Велике Националне Ложе Србије предводио је Велики Мајстор, Брат Братислав Ураковић, а у делегацији су били Други Заменик Великог мајстора, Велики Секретар, Велики Канцелар и друга Браћа. Велики Мајстор, Брат Братислав Ураковић се обратио присутнима, пожелео домаћину пуно успеха у даљем раду и на крају излагања предао поклон ВНЛС, Великом Мајстору Велике Ложе Француске, Брату Тиерију Заверонију.

У свом завршном излагању, Велики Мајстор Велике Ложе Француске је рекао да је за њега увек радост и част да на Конвенту поздрави Велике Официре и делегате Конвента ВЛ Француске, захвалио се свим присутним на учешћу и позвао их на банкет који је организован по завршетку Конвента. Банкет је био прилика за дружење и договоре о даљој сарадњи, посебно са Браћом из Бугарске, Македоније, Словеније и других Обедијенција у окружењу.

Најновије информације

© Велика Национална Ложа Србије| DESIGN : Велика Национална Ложа Србије

 © 2021. All rights reserved.