Друго издање књиге Андерсонова конституција

Поштована браћо,

Обзиром да се ове године навршава 300. година од појаве првог издања Андерсонове конституције Браћа из ПЛ Братство са ОР Шабац су била вредна и наставила са својом традицијом издаваштва. Почетком 2023. године ПЛ Братство је одштампала и издала друго допуњено издање књиге Андерсонова Конституција.  Као додатак овом издању налази се ЦД са музиком из књиге чији је аранжман урадио и снимио Брат Ж.Ј из ПЛ Братство. Превод је урадио Брат М.М.

Из предговора

О овој књизи не треба много говорити. Она говори сама за себе; говори више него што се ико, у време њеног настанка, надао да једна књига може рећи.

Андерсонова конституција је постала темељ слободног зидарства, овог савременог, којег и ми познајемо. Слободно зидарство је постало покрет читавог света, који већ три века постоји и врши свој утицај. А управо је ова књига извршила пресудан утицај на само слободно зидарство.

Сама по себи веома чудна, као да ју је аутор, велечасни Џејмс Андерсон, склапао од гомиле расположивих рукописа. Од наивне метаисторијске бајке, преко законских аката, па све до музике… И не зна се шта је у њој лепше!

Таква каква је, постала је далеко више од онога што се од ње очекивало. Превазишла је свог аутора, превазишла је саму себе, па чак и свој садржај. Постала је светло генерацијама, постала је симбол. Најтачније речено, ово је КЊИГА-СИМБОЛ. 

Naslov originala:

Rev. Dr James Anderson, 

THE CONSTITUTIONS OF THE FREE-MASONS, London, 1723. 

Књига се може поручити на [email protected]

Цена : 2500,00 рсд

Најновије информације

© Велика Национална Ложа Србије| DESIGN : Велика Национална Ложа Србије

 © 2021. All rights reserved.